Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • Subiecte

  Revenco: Ne facem meseria bine

  Tensiunile militare din Ucraina au dus la scăderea criminalității în țara noastră. Constatarea a fost făcută de ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco. În opinia demnitarului, moldovenii au dat dovadă de un gest de solidaritate fără precedent față de poporul ucrainean, iar acesta ar fi fost motivul principal al acestui indice scăzut. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni, la un post privat de televiziune.

  Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne al RM

  «Știți, de la începutul războiului, am înregistrat o scădere a nivelului de criminalitate. Ultimele săptămâni, nu au fost comise infracțiuni grave și deosebit de grave. Personal, aș vrea să cred că aceasta este o consecință a solidarității de care am dat dovadă față de ucraineni. Avem o istorie comună, totuși».

  Totodată, Revenco admite că au fost înregistrate infracțiuni minore, care potrivit ministrului, sunt inevitabile în contextul fluxului mare de cetățeni ucraineni care intră în țara noastră.

  Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne al RM

  «Doar în ultimele zile, am înregistrat câteva cazuri de furturi. Imaginați-vă, granița a fost traversată de 330.000 de oameni. Este vorba despre mulți oameni. Mai exact, despre 20% din populație și au fost doar câteva cazuri de infracțiuni pe care încercăm să le investigăm foarte repede. Astfel, trimitem un semnal altor infractori că ne facem meseria bine.».

  Subliniem că din 24 februarie și până astăzi, oamenii legii au înregistrat un număr mai mare de infracțiuni, comise pe teritoriul Moldovei. Spre exemplu, în data de 12 martie, o refugiată din țara vecină a fost jefuită de un grup criminal, format din cinci moldoveni. Femeii i-a fost furată geanta în care se aflau telefonul mobil, carduri bancare și bani în diferită valută. Prejudiciul adus victimei s-ar ridica la trei milioane de lei. Bărbații au fost reținuți și urmează să compară în fața magistraților pentru tâlhărie. Totodată, câteva zile în urmă, pe traseul Chișinău-Leușeni, un bărbat a fost jefuit, practic, din mers. Automobilul victimei a fost oprit de către doi indivizi. Suspecții aveau cagule pe cap și erau înarmați cu mitraliere. Ei l-au amenințat pe bărbatul de 50 de ani cu moartea, după care l-au lăsat fără mașină și bani în sumă de o jumătate de milion de dolari. Poliția a pornit o anchetă pe acest caz, iar oamenii legii îi caută pe atacatori.

  Telegram channel

  a-tv.md

  TOP 24 de ore

  Facebook

  Copyright © 2021