Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • SOCIAL

  Experți, despre soarta moldovenilor rămași în Israel: Cetățenii noștri s-au obișnuit să se descurce pe cont propriu

  Moldova nu dispune de instituții care ar garanta securitatea și protejarea cetățenilor săi pe teritoriul altor state, susține directorul companiei „Intellect Group”, Ian Lisnevschi. Potrivit lui, nici oamenii nu mai au așteptări din partea autorităților.

  “În mod normal în orice stat ar trebui să fie o primă linie de apărare funcțională. Aceasta este formată din ambasadori, ambasade care dețin informații. Însă, Moldova nu dispune de ea. Cu părere de rău și cetățenii s-au deprins să se descurce pe cont propriu. Se face o greșeală că se pune accent pe alte probleme și nu pe cele care ar apăra interesele cetățenilor”, a declarat Lisnevschi la emisiunea “Post Factum”, de la ITV.

  Prezent la emisiunea “Post Factum”, avocatul Iurie Mărgineanu a menționat că guvernanții ar trebui să întreprindă măsuri de a susține cetățenii țării noastre, aflați în zonele de risc.

  “Cu momentul acesta m-am descurajat în diplomația RM, având în vedere că foarte mulți oameni se plâng că nu sunt sprijiniți de stat. Strategic acum armata israeliană o să vrea să înconjoare sectorul Gaza și să nu admită nici ieșirea, nici intrarea pe teritoriu. Lumină și apă nu o să aibă, sectorul va fi blocat total. Cine o să-i ajute atunci? Corespunzător ar trebui de apelat la unele state care au legături cu ei”.

  Conform datelor oficiale, în prezent, pe teritoriul statului Israel oficial muncesc 13.000 de cetățeni, iar în Fâșia Gaza sunt aproximativ 120 de cetățeni.

  Potrivit ambasadorului Republicii Moldova în Israel, Alexandr Roitman, printre victimele din Israel nu sunt moldoveni.

  facebook

  Site-ul a-tv.md oferă dreptul la replică tuturor celor vizați în articol.

  TOP 24 de ore

  Facebook

  SOCIAL

  Un cetățean israelian de 40 de ani a fost reținut la frontiera de stat,  după ce s-a constatat că acum 10 ani ar fi...

  SOCIAL

  Un pasager al cursei Tel Aviv – Chișinău a încercat să introducă ilicit în R. Moldova mai multe lingouri de argint. Cazul a fost...

  SOCIAL

  După 32 de ani de la adoptarea declarației de independență a Republicii Moldova această zi încă nu s-a încetățenit ca o sărbătoare importantă în...

  SOCIAL

  Ieri, 30 august a avut loc o intervenție transfrontalieră terestră comună a Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Sănătății, pentru transportarea a patru victime,...

  Copyright © 2021