Connect with us

Salut, ce cauți?

 • Русский
 • LUMEA

  Evacuări în Turcia, după ce incendiile de vegetaţie s-au extins în sud-vestul ţării

  Peste 270 de persoane care locuiesc în proximitatea unei staţiuni turistice din sud-vestul Turciei au trebuit să fie evacuate după ce un incendiu de vegetaţie, care a izbucnit marţi, s-a extins în acea regiune, a anunţat joi ministrul turc al Agriculturii şi Pădurilor, Vahit Kirisci, informează DPA.

  În total, 274 de rezidenţi au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele şi locurile de muncă, a declarat ministrul Kirisci în faţa reporterilor din Marmaris, un oraş din provincia Mugla, care are ieşire la Marea Mediterană.

  Aproape 3.000 de hectare de vegetaţie au fost deja distruse, a precizat ministrul turc, adăugând că temperaturile ridicate şi vânturile puternice îngreunează eforturile depuse pentru stingerea incendiilor.

  Acel focar s-a extins în patru direcţii şi există temeri că ar putea să crească şi mai mult din cauza vânturilor intense aşteptate în a doua parte a zilei de joi, a anunţat biroul de presă al primarului din Marmaris.

  Optzeci şi trei de animale şi 52 de vehicule au fost de asemenea evacuate, a adăugat primăria locală.

  Incendiul s-a declanşat într-un parc naţional din zona oraşului Marmaris, iar cauzele sale nu au fost deocamdată identificate.

  O anchetă este în curs de desfăşurare şi vizează o acţiune probabilă de sabotaj, a anunţat ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu.

  Vara trecută, incendii masive au distrus mii de hectare de vegetaţie din Turcia, iar regiunile costiere de la Marea Egee şi de la Marea Mediterană au fost cele mai afectate.

  agerpres.ro

  TOP 24 de ore

  Facebook

  LUMEA

  Îngrijorarea crește cu privire la riscul unei erupții pe o zonă vulcanică întinsă din apropiere de Napoli, după ce zona a fost lovită de...

  SOCIAL

  Politicianul, fostul ministru al Justiției, Stanislav Pavlovschii a declarat în cadrul emisiunii „Post Factum” de la postul ITV, că nimeni nu are dreptul să-i...

  LUMEA

  Echipe speciale intervin și fac tot ce este posibil ca să salveze un american blocat în a treia cea mai adâncă peșteră din Turcia,...

  LUMEA

  Turcia se confruntă cu inundații. Două persoane au murit la Istanbul, alte patru sunt date dispărute. Ministrul turc de Interne Ali Yerlikaya a scris pe...

  Copyright © 2021